Sporten

Gymnastiek

Gymnastiek is een verzamelnaam voor sporten die op enige wijze een vorm van acrobatiek in zich hebben. Bij DIO wordt gymnastiekles gegeven aan kinderen vanaf 3,5 jaar. De lessen zijn zeer variabel, er worden spelletjes gedaan als tikkertje, slagbal, schipper mag ik over varen, maar de kinderen leren ook oefeningen op toestellen als de lange mat, rekstok, ringen. Uiteraard wordt dit aangepast aan het niveau en leeftijd van het kind. Gymnastiek is een uitstekende manier om de motoriek van kinderen te ontwikkelen, waardoor het een goede basis is voor andere sporten.


Ouder-Peutergym

Op zaterdagochtend kunnen ouders met hun kind van 2 tot 4 jaar samen gymmen. Met klimmen, klauteren, balspelletjes en bewegingsspelletjes worden de motorische vaardigheden van het kind gestimuleerd. Maar… het is vooral heel erg leuk!


Turnen

Bij turnen wordt gericht getraind op oefeningen op de lange mat en de sprong (trampoline, kast). Meisjes trainen verder de brug met ongelijke leggers en de balk en voor de jongens zijn er de ringen. Naast beheersing van de oefeningen wordt er ook gelet op de netheid van de uitvoering. Om beheersing en netheid te verkrijgen is er tijdens de lessen ook aandacht voor krachttraining.


Trampolinespringen

We hebben de beschikking over twee grote trampolines. Hierop worden verschillende sprongen geoefend zoals de zitsprong, de buiksprong, salto’s enzovoort. De leden springen om de beurt. Tijdens het wachten kunnen de leden gebruik maken van andere toestellen zoals bijvoorbeeld een mini-trampoline of ringen, zodat iedereen altijd in beweging is.


Gymnastiek voor senioren

Op vrijdagmiddag bieden we tussen 13.00 en 14.00 u Seniorengym aan in de Schakel. Tijdens deze lessen wordt er op een zeer veelzijdige manier gewerkt aan lenigheid, uithoudingsvermogen, ooghand coördinatie, evenwicht, enzovoorts. In een gezellige ontspannen sfeer werkt u op uw eigen niveau aan uw algemene basisconditie en motoriek. Op dit moment hebben we een groep van zo’n 15 personen, zowel mannen als vrouwen. De leeftijd varieert van 57 tot 83 jaar.


Sport & Fun 18+

Op maandagavond is een groep enthousiaste volwassenen bezig met Sport & Fun. In de lessen is aandacht voor zowel sport en spel als toestelgymnastiek. Ook hier wordt gewerkt aan leningheid, uithoudingsvermogen, evenwicht, algemene basisconditie en motoriek. En dat alles in een gezellige ontspannen sfeer. De groep bestaat uit ongeveer 12 personen, zowel mannen als vrouwen, in de leeftijd van 30 – 60 jaar.


Kennismaken met DIO?

U of uw kind kunt 2 keer gratis een les uitproberen. U meldt zich (met uw kind) voor aanvang van de les bij de Schakel. De ingang van de gymzaal is aan de Rijksweg. Om veiligheidsredenen is de deur niet van buitenaf te openen; u dient even aan te bellen. Uw kind kan zich omkleden in de gescheiden kleedkamers (rechts is meisjes, links is jongens). Vervolgens meldt u zich met uw kind bij de leider van dat moment. U mag tijdens deze eerste lessen gerust blijven kijken. Als een kind werkelijk lid wil worden zal u bij de derde les gevraagd worden een aanmeldformulier in te vullen. Wilt u eerst nog meer informatie dan kunt u altijd contact opnemen met de leiding of het bestuur. U vindt de gegevens op onze website onder het tabblad contact.